לימודים במרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון


תחום תזונת האדם הינו תחום מרתק העוסק בבריאות ומניעת מחלות.
המחלקה לתזונה מכשירה את הסטודנטים במחלקה לתואר B.Sc. במדעי התזונה.
בסיום הלימודים משתלבים הסטודנטים בהכשרה מעשית מטעם משרד הבריאות.

תוכנית הלימודים מקנה לסטודנטים השכלה רחבה במדעי היסוד ובמדעי התזונה. התוכנית מעניקה כלים שימושיים ליישום הידע בטיפול וייעוץ הן לאנשים בריאים והן לסובלים ממחלות המצריכות פיתוח תזונתי.

התוכנית פורשת תשתית להתמחות בענפי התזונה השונים ולהמשך לימודים לתארים מתקדמים, ומאפשרת השתלבות בענפי החקלאות והתעשייה הקשורים לפיתוח וייצור בתחום התזונה וכן במחקרים תזונתיים.

מתוך חשיבות המקצוע והשתלבותו הגדלה והולכת בכל תחומי הבריאות והטכנולוגיה, מתגבר הביקוש למקצוע זה בין הצעירים, המשתוקקים ללמוד אותו ברמה אקדמית ולהפכו לדרך חייהם. יותר ויותר אנשים פרטיים, מפעלי מזון ומוסדות (כמו צבא, משטרה, אגודות ספורט ועוד) נפתחים לתרומתו ולחשיבותו של המקצוע, פונים לייעוץ תזונתי בתחומים שונים וקולטים תזונאים ודיאטנים קליניים לעבודה.


משך הלימודים לקבלת תואר "בוגר בתזונה ודיאטטיקה" יהיה 6 סמסטרים (3 שנים). הלימודים יכללו קורסים עיוניים, תרגילים, מעבדות, סיורים וביקורים בבתי חולים ובמפעלי תעשייה, במסלול חד חוגי מורחב.

סיורים יתקיימו במטבחים מוסדיים ובמפעלי תעשייה ויכללו השתלבות במעבדות ובעבודה של דיאטנים במסגרת מרפאות ובמחלקות אשפוז. ההדרכה והפיקוח יעשו על-ידי מדריכים שיקבלו הרשאה (מינוי אקדמי). ההדרכה תעשה במספר בתי חולים ומרפאות - שיבא, איכילוב, שניידר, וכן בקופות חולים "מכבי" ו"כללית".

קורס ייחודי למרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון:
קורס על תזונת ילדים - הקניית ידע על השפעת תזונה בהתפתחות וגדילה, בתהליכי בריאות וחולי, הדגשת חשיבות תזונה בשלבי התפתחות שונים, סיכונים שבחוסר אכילה.

לתיאום פגישה למועמדים ללימודים: 1-800-660-660